Zdravlje i Ishrana

VIC DANA: Oproštajno pismo

Pišem ti ovo pismo da ti kažem da te ostavljam zauvijek.

Sedam godina sam ti bila dobra žena, a šta sam dobila zauzvrat? Ove dvije nedjelje su bile ravne paklu. Tvoj šef mi je telefonirao da mi kaže da si upravo dao otkaz i to je za mene bila posljednja kap.

Prošle nedjelje si došao kući, a nisi ni primijetio da sam bila kod frizera i manikira, da sam pripremila tvoje omiljeno jelo i da sam nosila novi negliže. Došao si kući, završio večeru za dva minuta i otišao pravo u krevet poslije utakmice. Ne govoriš mi više da me voliš, ne grliš me niti bilo što drugo. Ili me varaš, ili me više ne voliš, ali šta god da je u pitanju, ja odlazim.

Sa srećom,

Tvoja bivša žena.

PS: Nemoj se truditi da me tražiš. Tvoj brat i ja se selimo u Beograd zajedno.

Draga bivša ženo, 

Ništa me nije tako obradovalo kao tvoje pismo. Istina je da smo ti i ja bili sedam godina u braku, mada ti nisi bila ni blizu dobre žene. Ja gledam sport na televiziji ne bih li se isključio od konstantnog prigovaranja. Šteta što to ne pomaže.

Primijetio sam da si se prošle nedelje ošišala, ali prvo što mi je palo na pamet bilo je: “Izgleda kao muškarac”. Moja majka me je naučila da, ukoliko nemam da kažem ništa lijepo, ćutim.

Kada si pripremala moje omiljeno jelo, mora da si me pobrkala sa mojim bratom, jer ja sam prestao da jedem svinjetinu još prije sedam godina, kada sam otkrio kamen u žuči.

Otišao sam da spavam iako si imala na sebi taj negliže, zato što je cijena još bila zakačena na njemu. Molio sam Boga da je to samo slučajnost što je moj brat upravo tog jutra pozajmio od mene 50 dolara, a što je cijena tvog negližea bila 49,99 dolara.

Usprkos svemu, ja sam te još uvek volio i osjećao da mi još uvijek možemo biti zajedno. Zato, kad sam saznao da sam dobio 10 miliona dolara na lotou, dao sam otkaz i kupio nam dve karte za Jamajku. Kad sam došao kući, ti si već bila otišla.

Pretpostavljam da se sve ovo dešavalo sa razlogom. Nadam se da imaš ispunjen život, kakav si oduvek željela. Advokat mi je rekao da zbog pisma koje si mi napisala neću morati da ti dam ni prebijenu paru. Vodi računa o sebi.

Tvoj bivši muž, prebogat i slobodan.

PS: Ne znam da li sam ti ikada rekao, ali moj brat Karlo se rodio kao Karla. Nadam se da to ne predstavlja problem…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close