Top zanimljivo

Kako da proslavimo bebu Borisa Johnsona?

Carrie Symonds se porađa. Kako ćemo razgovarati o tome?
Lester, putem e-maila

Ako smo samo razgovarali o Symonds – mlada žena koja se čini savršeno ugodno – nakon što joj je prvo dijete, ne bi bilo poteškoća: samo čudovište će izraziti ništa drugo nego nelegiranradost. Ali potrebno je dvoje da, hm, tango, a mi također govorimo o ocu djeteta, koji se događa da se Boris Johnson, koji se dogoditi da se premijer poznat po svojoj ljubavi za distrakciju i zamračenje. Dakle, stvari postaju još kompliciranije nego pokušati izaći iz njega točno koliko djece on već ima. (Četiri? Šest? 10? Tko broji? Sigurno ne on.)

Postoje dvije škole misli ovdje. “Da, to je to! … Neki toliko potrebna sretna vijest za zemlju”, tweeted jedan PR-I-mean-novinar, kada je vijest izbila tijekom vikenda. “Budimo ljubazni prema trudnici, hoćemo li?” tweeted još jedan kolumnist koji, kao i mnogi odmah istaknuo, nije bio baš ljubazan prema Meghan kada je bila trudna (ili u bilo koje drugo vrijeme, za taj tvar).

Ipak, istina je da ne moramo uvijek biti cinični. Doista, ponekad se osjeća da je instinkt prema cinizamu dio ocinije kolektivne empatije, kao što vidimo jedni druge ne kao kolege ljude, već kao opake protivnike koji su u krivu. Sigurno je to korektno za to bilo da proslavimo bebu Symonds-Johnson, bez obzira na naše političke razlike, zar ne? U redu, u redu. A ipak.

Kako ćemo riješiti problem kao što je stari Boris? Kako ćemo uhvatiti oblak i prišiti ga? Kako pronaći riječ koja znači stari Boris? Kronični lažljivac! Narcisoidan! Klaun!

Ideja o korištenju bebe za zakopavanje loše vijesti je odbojno, kao i biti malo zbunjujuće, kao fraza neizbježno čini mislite na bebu doslovno zakopavanje loše vijesti. Može li držati lopatu kako treba? Zar ne bi bilo ometeno od zadatka i početi jesti prljavštinu? (To nije samo ja koji misli ovako, zar ne?) U svakom slučaju, da, optužujući nekoga da koristi svoje nerođeno dijete za prikrivanje drugih više neugodnih priča je loše – ali Bog zna otac ove bebe je učinio gore. Zato nemojmo početi propisivati moralni kompas Johnsonu, koji je, kao što je njegov bivši šef Max Hastings napisao u ovom radu prošle godine, “ne bi prepoznao istinu, o njegovom privatnom ili političkom životu, ako se suočio s njim u paradi identiteta”.

Nema sumnje da je vijest o ovoj bebi došla u prikladno vrijeme za Johnsona, s obzirom na broj manje aw-inducirajućih priča s kojima se bori, kao što je njegova predvidljiva beskorisnost u lice strahova globalne pandemije; njegova još predvidljivija odsutnost od poplava u ovoj zemlji; optužbe da je njegov ministar unutarnjih poslova Priti Patel opak nasilnik; pitanja o ruskom uplitanju u britanski politički sustav; beskonačne sveznajući kao “Brexit”, koji je već koštao više od svega što smo platili EU-u tijekom 47 godina; i vijest da je 20 članova Torijevaca stranke, uključujući šest vijećnika Toryja, suspendirano zbog objavljivanja islamofobnih komentara na internetu. Shvaжaљ.

Ili bolje rečeno, ne, jer vijesti o nadolazećoj bebi na vrhu većine novina ‘naslovnica u nedjelju ujutro. Volim bebe. I ja sam popio par. Ova zemlja zaista može zahtijevati neke prijeko potrebne dobre vijesti. Ali bolje vijesti bi bilo da Johnson radi bilo što o bilo čemu od gore navedenog, a ne da on nokautira još jednu bebu da doda svojoj kolekciji, od kojih neki javno priznaju, a neki od njih, pa, recimo samo, neće dobiti nikakve najave na naslovnoj stranici u bilo koje vrijeme. uskoro, barem ne ako njihov otac ima bilo kakvu riječ u tom pitanju.

Nitko ne želi umanjiti Symondsovu sreću. Ali premijerovo dijete neizbježno postaje političko, pogotovo kada govorimo o ovom očito usmjerenom premijeru, pa dok možemo slaviti bebu, također ne možemo dopustiti da zakopa loše vijesti. I mislim da je najbolji način da to učinite je da imenujete bebu, koristeći sve riječi iz priča koje privlače manje pokrivenosti, a to ime treba koristiti u svakom puff komad u daljnjem tekstu. Ja sigurno govoriti u ime nacije kad kažem da ne mogu čekati da vidim fotografije malo Brexit-Coronavirus-Poplave-Ruski-Bullying-Islamophobia Symonds-Johnson! Teško je izvesti to na babygro, ali siguran sam da Johnson, sa svojim velikim iskustvom skrbi o djeci, će pronaći način.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close