Top zanimljivo

Ispit stres: Ova zdrava mješavina može izoštriti vaše dijete memorije

Ispiti su stresno vrijeme ne samo za dijete, ali i njihove obitelji. Dakle, ako je vaše dijete zbog pojaviti za pregled u skorije vrijeme, ovdje je jednostavan način da izoštriti svoje pamćenje i učiniti ih više usmjerena, a time i manje naglasio, predložio nutricionistLovneet Batra.

U Instagram post, Batra dijeli brzi DIY ili do-it-yourself recept koji je siguran da pomogne. Ako se pitate što je to, pogledajte u nastavku:

Mješavina je jednostavan recept mozga jačanje hrane koje su poznati izoštriti pamćenje i pomoć u koncentraciji.

Želiš pametnijeg mozga? Pokušajte raditi jednu ili više od tih stvari

Sav posao i bez igre čini mozak dosadnim; kao i ponavljanje. A budući da ste vrlo ovisni o ovom organu, morate osigurati da ga naoružati alatima koji ga čine oštrijim. Svako malo, odvojite se od običnog tako da vaš mozak reagira i reagira na nešto novo. Stručnjaci vjeruju da dajući mozgu nova iskustva, stimulirate živčane stanice, što pak, može pomoći spriječiti gubitak pamćenja. Evo nekoliko neobičnih stvari koje možete isprobati.

Operi zube

Kada se probudite ujutro, pokušajte oprati zube pomoću nedominantne ruke. Na primjer, ako ste dešnjak, četka pomoću lijeve ruke. Nanesite pastu za zube na četkicu koristeći i nedominantnu ruku. Istraživanja su dokazala da kada koristite drugu stranu mozga, uzrokujete dijelove korteksa — koji kontroliraju taktilne informacije iz ruke — proširiti znatno.

Tuširanje

Kada zakoračite u tuš, u potpunosti iskoristite svoja taktilna osjetila. Kao takav, držite oči zatvorene i koristite ruke kako biste došli do dijelova tijela koje obično ne vidite. To uzrokuje brzu razmjenu poruka s mozgom.

Promjena jutarnje rutine

Umjesto da radite stvari u načinu rada za automatsko pilotiranje, miješajte dnevne aktivnosti i napravite nekoliko promjena. Na taj način, povećati razinu moždane aktivnosti; umjesto dnevnog zatišja da je inače navikla.

Spusti prozor auta.

Ako ste uzimanje automobila na posao, spustiti prozor i pogledati van. Iskoristi sva osjetila. Pokušavam razumjeti i identificirati nove mirise i zvukove. Na taj način, možete dovesti hipokampus a obraditi i izgraditi nove uspomene.

Jedite neobičnu hranu

Budi eksperimentalni. Umjesto toga da se držiš redovnog, probaj pojesti nešto novo tu i tamo. Ključ je staviti osjetila za korištenje, i miris i okus igraju nevjerojatnu ulogu u evociranje različitih osjećaja i udruga u mozgu. Odaberite nepoznatu kuhinju i neka radi svoju magiju.

Socialize više

Društvene interakcije imaju moć da pojačaju mozak. To je više puta dokazano da izolacija može ozbiljno utjecati na kognitivne sposobnosti osobe. Svaki dan, pokušati komunicirati koliko s drugom osobom.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close