Top zanimljivo

Bivši urednik ‘Cosmopolitan’ na njezinu tajnu na (gotovo) Infinite Energy

Bez obzira koliko ste nabrijani o tome što radite za život, samljeti dobiva za sve nas – i u nekom trenutku, te dobiti bolestan i umoran od osjećaja, dobro, bolesna i umorna. Pitanje je: Što možete učiniti o tome? Kao zdravlje i wellness editor, ive ‘proffered moj sajam udio self-care savjete – i vjerujem u njegovu sposobnost da odbiti iscrpljenost i izgaranje. Također znam da je sijedni rad bodovanja nedostižan od boce Purell tijekom virusne pandemije.

Raditi manje jednostavno nije realna opcija za mnoge od nas.

Što je to? Promjena načina na koji jedete – posebno, rezanje natrag na dodane šećere. Kroz pisanje moje nove knjige, Sugar Free 3: 3-Tjedan plan za više energije, Better Sleep & Surprisingly Easy Mršavljenje, otkrio sam samo što bič šećer je, nas sapping našeg zdravlja i vitalnosti kada jedemo previše toga … što svi radimo. Prema American Heart Association (AHA), maksimalne kalorije iz dodanih šećera trebali jesti u jednom danu je 100-150. Rekao je drugi način, manje od 10 posto našeg dnevnog unos kalorija treba doći iz dodanih šećera, prema vladinim propisima. Pa ipak, potpuno nova studija iz Tufts kaže nevjerojatnih 42 posto naših dnevnih kalorija dolaze iz niske kvalitete ugljikohidrata kao što su rafinirane žitarice i dodane šećere.

Dakle, ja osmislio plan – uz pomoć broja credentialed wellness pros -jarku šećera iz prehrane. Ne radi se o praćenju hirova ili uskog popisa dopuštenih namirnica (grejp za doručak, ručak i večeru – teško dodavanje). Umjesto toga, potičem vas da jedete cijelu, ukusnu hranu (mršave proteine, zdrave masti, povrće, cjelovite žitarice, mliječne proizvode) koje će vas držati siti. I možete ih jesti dok vaš želudac je sadržaj, jer ne morate brojati kalorije ili jesti sitne porcije. Nikad nećeš biti ljut.

o biti jasan, Sugar Free 3 fokusira se na oslobođenje prehrane dodanih šećera i njihovih zlih blizanaca – rafiniranih ugljikohidrata i umjetnih zaslađivača. Dodani šećeri su šećeri koji se dodaju hrani kada se pripremaju ili obrađuju – za razliku od prirodnog šećera u, recimo, jabuci ili čaši mlijeka. Rafinirani ugljikohidrati su prerađene namirnice koje su lišene hranjivih tvari. Na primjer, kako bi bijeli kruh, proizvođači ukloniti dobre stvari- vanjski premaz zrna pšenice (poznat kao mekinje) i klice – prije preostalog unutarnjeg endosperma tlo u brašno. Umjetni zaslađivači su kemikalije koje mogu biti stotine puta slađe od šećera.

Nijedan od tih sastojaka nema nikakve prehrambene vrijednosti – oni su samo prazne kalorije.

Problem: Izbjegavanje ove ne-ništa hrane je teže nego što se čini. Razlog zbog kojeg konzumiramo način više šećera onda čak znamo je zato što je skrivenu u toliko hrane koju čak ni ne razmišljamo kao slatke, čak i ukusne. Prehrambeni znanstvenici inženjeri proizvoda da imaju pravu količinu slatkoće da vas žude više … i više … i onda ga staviti u sve, od sode do umaka od tjestenine do preljeva za salatu.

U Sugar Free 3 drug video serije na Openfit app, ja unovačen nutricionista Keri Glassman da mi pomogne hodati kroz kako čitati oznaku hrane za mjesto skrivene šećere. (Program se može obaviti putem knjige ili digital-streaming app). Nakon što ste dobili objesiti od njega, možete lako nadmudriti čak i većina lukav paket hrane-kako je to za povjerenje booster?

Energetska mit
Na vrhu nesvjesno jede previše šećera (što nas čini žudnja više), naša želja za šećerom je urođeni mehanizam preživljavanja – iako, zastario jedan. “Kada smo bili pod stresom u danima pećinskih ljudi – recimo, od bježanja od životinjskog grabežljivca – potrošili bismo puno energije”, kaže Glassman. “Da bismo napunili tu energiju, tražili bismo prirodni šećer u obliku nečega poput bobica kako bismo osigurali neposredno gorivo. Problem je u tome što smo pod stresom, ali sjedimo na našim za stolovima ili na kauču i ne moramo loviti gorivo – sjedi ispred nas, u obliku prerađenog, rafiniranog šećera. A kada imamo previše toga u našem tijelu, to dobiva pohranjene kao mast.”

I to je samo za početak. Prekomjerna konzumacija šećera je povezana s kroničnim zdravstvenim uvjetima kao što su dijabetes tipa 2 i pretilost, osim doprinosa nestabilnim raspoloženjima, kožnih problema, poremećaja spavanja i niske energije. Zapravo, dugogodišnje vjerovanje da klopa dolje na šećernu poslasticu može izliječiti kasno poslijepodne krize s brzim energije popraviti je ukupno zabluda, posebno u odrasloj dobi. Smacking natrag krafna je zapravo više vjerojatno da će vam pospan. Nekoliko studija pokazuju da orexin, mozak kemijski koji čini da se osjećate budni, je inhibiran kada jedete šećer. A 2019 meta-analiza 31 studije objavljene u časopisu Neuroscience & Bihevioralne recenzije otkrili su da jednostavni ugljikohidrati kao šećer smanjiti budnost i povećati umor u roku od sat vremena konzumiranja ih.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close