Infomagazine vesti

3 Testirani načini postizanja visokih radnih performansi i dubokog razmišljanja

Moja supruga i ja samo imao naše prvorođenče dijete, pa figuring out kako održavati visoke performanse dok je na ograničenom snu čini tonu smisla za mene upravo sada (nema dovoljno kave u Starbucks da me caffeinated). I dok svi želimo hodati okolo kao Bradley Cooper u Neograničenoj, radeći na zapanjujuće učinkovitim razinama u stanju potpune ljudske optimizacije, stvarnost je, pa, mi smo ljudi.

Svi znaju da velike navike dovode do boljih rezultata ako želite promijeniti svoje navike. To znači da se dobro odmoriš, jedeš zdravo i imaš pozitivan stav. Navike su važne, s obzirom da 69 posto američkih odraslih kažu da zdravstvena zaštita je značajan izvor stresa, prema istraživanju studenog 2019 american psychological Association. Osim toga, 56 posto izvještavanja pod stresom zbog političke klime nacije. Amerikanci se također ne naspavaju dovoljno. A 2018 anketa National Sleep Foundation utvrdio da samo 10 posto odraslih u SAD-u prioritete spavanja preko drugih dnevnih aktivnosti. Za ljude koji imaju odličan san zdravlje, 90 posto je rekao da su vrlo učinkovitsvaki dan.

Hranjiva prehrana, dovoljno odmora i pozitivni izgledi su ono što nas podsjeća da možemo odrediti našu kvalitetu života više od vanjskih podražaja ili događaja izvan našeg utjecaja. Evo načina za povećanje izvedbe na poslu i životu općenito.

Povezano: Kako doći do vašeg punog potencijala

1. Budite otvoreni za “pametne lijekove”
Govoreći o neograničene, povećanje broja ljudi su uzimanje dodataka kako bi se osiguralo njihov um i tijelo može postići više. “Pametni lijekovi,” ili nootropici, posebno su popularni među pojedincima koji traže prednost u svakodnevnom performansama. Globalni dodaci prehrani na tržištu će rasti 7,8 posto godišnje do 195 milijarde dolara do 2025, prema Grand View Research, i Sjeverna Amerika vodi put kao najveće tržište za ove proizvode. “Tržište je potaknuto užurbanim rasporedom rada među radnim pojedincima zajedno s fluktuacijama u intervalima prehrane”, navodi se u izvješću tvrtke u svibnju 2019.

Kao što svi znamo, cijeli dan zahtijeva koncentraciju, predanost i prehranu. Kao Mau Pan, suosnivač Nuoptimal, objašnjava, “Nootropici može biti katalizator za postizanje veće produktivnosti i sreće u vašem svakodnevnom životu. Kada uzimanje pravu kombinaciju sastojaka, Oni mogu potaknuti radnu snagu, pa čak i promovirati dugoročno zdravlje mozga.” Slažem se.

2. Koristite Pomodoro tehniku ili druge trikove upravljanja vremenom
Planiranje načina na koji provodite vrijeme dovodi do boljih rezultata. Što je još važnije, vi ste manje vjerojatno da će dobiti osvaja od strane zbor zadataka. Vršna izvedba nije moguća kada vas prekidaju e-poruke, tekstovi i obavijesti na društvenim mrežama. Sviđa mi se Pomodoro Tehnika za boravak na pravom putu. To je strategija upravljanja vremenom koju je stvorio Francesco Cirillo 1980-ih koja koristi timer za raščlanju rada u intervalima, tradicionalno 25 minuta u dužinu, odvojenkratkim pauzama od pet do 10 minuta. Moj preferirani ciklus je 40 minuta rada nakon čega slijedi 10 minuta odmora.

Svatko ima 24 sata dnevno, ali planiranje zapravo povećava vaše produktivno vrijeme. Fokusirajući se na važne zadatke, možete odbaciti manje dojmljive i manje smislene aktivnosti. Razmislite o tome na ovaj način: Vi ste stalno govoreći “ne” alternativne akcije. Ako odaberete neproduktivne aktivnosti, onda kažete “ne” na posao, roditeljstvo, na obavljanje zadataka.

A siječanj 2018 studija Sveučilišta u Minnesoti u Minneapolisu (UMM) utvrdio da radnici gube učinkovitost kada se stalno prebaciti iz jednog zadatka na drugi. Planiranje dana pomaže vam da se usredotočite na ključni zadatak pri ruci dok se ne završi. “Naš mozak proces zadataka bolje jedan po jedan”, kaže studija koautor, Sophie Leroy, bivši član fakulteta u UMM. “Naš mozak doista pokušava zadržati prekinuti rad na našem umu, tako da ne zaboravimo na to.”

Povezano: 7 koraka do vrha performansi u poslovanju i životu

3. Držite se podalje od pametnog telefona
Prekidi dovode do silazni spirala frustracije, stresa i neučinkovitosti. Multitasking uništava vašu sposobnost za dugo, duboko, kognitivno razmišljanje. Većina vaših ometanja vjerojatno dolazi iz telefona i mobilnih aplikacija, koje kradu ogromnu količinu vremena, pažnje i produktivnosti. Ja sam definitivno osjetio, s vremena na vrijeme, zarazna tendencija prema mom telefonu, a ja nisam sama. Prosječna odrasla osoba sad sada provodi tri sata na svom mobilnom devijantu svaki dan. Ova studija iz bihevioralne zdravstvene usporedbe smartphone ometanja kokaina, sugerirajući zapanjujuće slične nuspojave. Pusti to da se utone.

To zvuči pomalo counterintuitive, ali ja ne uživati pregršt mobilnih aplikacija koje mi pomažu da se usredotočite i ostati produktivni. Brain.FM je cool onaj koji vam daje glazbu koja vam pomaže da se usredotočite, ostati produktivni ili spavati. Sloboda je još jedan mi se sviđa da vam omogućuje da blokiraju bilo koju aplikaciju ili web-lokaciju koja je distrakcija.

Što više vremena provodiš na ometanjima, manje vremena provodiš na konstruktivnim djelima. Ne dopustite da vas pametni telefon učini glupim. Uklonite nepotrebne aplikacije kako biste mogli raskršati svoj dan i pojednostaviti svoj život i izbrisati sve obavijesti. A kada radite, postavite telefon u zrakoplovni način rada.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close