Estradne top vesti

Zatrudnjela je sa 12 godina. Sada, Kenija je Christine Ongare je olimpijski boksački kvalifikacijski turnir

Kenija Christine Ongare drži svoju kvalifikacijsku ulaznicu nakon pobjede protiv Ugande Catherine Nanziri tijekom Afričke boksačke olimpijske kvalifikacije turnira u Dakar, Senegal u subotu.
Ne, ne, ne, ne. Kenija Christine Ongare kvalificirala je u subotu za Olimpijske igre 2020.

Ongare, 26, je to do Olimpijskih igara nakon outboxing ugandske protivnika Catherine Nanziri u ženskoj flyweight (51 kilogram) podjela na Afrika Boxing Olympic Qualification turniru u Dakar, Senegal.
Ongare je pobijedio jednoglasnom odlukom o bodovima. Također je osvojila brončano odličje na događaju.

Ongare je drugi kenijski boksač koji se kvalificirao za Olimpijske igre, izvijestili su lokalni mediji. Nick Okoth je bio prvi.
Ali to joj nije prva medalja. 2018. osvojila je kenijsku jedino boksačko odličje na Igrama Commonwealtha.

‘Zatrudnjela sam kad sam imala 12 godina’
Unatoč Ongare je mnoge pobjede, ona kaže da je postaje kućanstvo ime u boksu je izazov. Rekla je Olimpijskom kanalu u intervjuu da je zbog pritiska vršnjaka zatrudnjela kada je imala samo 12 godina.

“Ja sam prošao kroz težak život, tako teško. Samo ne volim pričati o tome. Zatrudnjela sam kad sam imala 12 godina. Dakle, moja mama je preuzela odgovornost da odgaja moje dijete. Bio sam malo dijete. To je bio samo peer pritisak, pokušati nešto, a zatim vas ruševine”, rekla je u videu.
Njezina majka, također samohrana majka, borila se platiti račune i školske naknade.
Isprobala je sport kao nogomet i akrobatski, dok boks na kraju nije postao njezin spas.

“Boks je sve što imam … Kažu da kada padneš, moraš se ponovno ustati. To je kako sam rose i upoznao dobre trenere, dali su mi motivaciju dok sam došao ovako daleko”, rekao je Ongare.
Mnoge djevojke poput Ongare u ruralnoj Keniji lice tinejdžerske trudnoće. Prema izvješću iz 2018.
Priprema za Olimpijadu
Prije nego što se Ongare kvalificirala za Olimpijadu, rekla je Olimpijskom kanalu kako će zatvaranje mjesta na igrama stvoriti mogućnosti za njezinu excel.
“To je borba sve kroz dostizanje ovdje. Nema drugog mjesta gdje mogu dobiti novac, uzeti kredit bez kamata. Dakle, ako sam kvalificirati za Olimpijske igre, to će otvoriti vrata, to će mi puno pomoći”, rekla je ona.
Nakon pobjede, u video intervjuu koji je u nedjelju objavio Kenijski nacionalni olimpijski odbor, uzbuđeni Ongare izjavio je kako dobiva više obuke uoči Tokyo Gamesa.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close