Estradne top vesti

Zašto vlasništvo Velika IM baza može biti konkurentska prednost, unatoč Brexit

Unatoč sve većoj zabrinutosti oko Brexita, Velika Jevelika velika i mala i mala i mala i mala i mala i mala i mala i mala, trebala bi razmisliti o pokretanju poduzeća ili otvaranju ureda.

Digitalna tehnologija posebno je ključni doprinos gospodarstvu i zapošljavanju U.K.-a. Istraživanja pokazuju da je U.K. digitalna tehnološka ekonomija raste 50 posto brže od šireg gospodarstva. Godine 2017., Tech City UK izvijestio je da je doprinos digitalnotehnološkog sektora gospodarstvu Ujedinjene Kraljevine iznosio 97 milijardi funti.

Institut za istraživanje javne politike opisuje London kao “međunarodnu digitalnu elektranu”, budući da je i dalje vodeći europski grad za kapitalna ulaganja za veliku marginu. U izvješću se navodi da je kapitalna ulaganja u tehnologiju u Velikoj Internetskoj i američkoj uniji iznosila 7,17 milijardi dolara u 2017., što je znatno ispred bilo koje druge europske zemlje. Nadalje, Coadec navodi da je London jedno od vodećih mjesta za pristup kapitalu i razmjera poslovanja.

Suočeni s nesigurnošću oko Brexita, Ujedinjeno J. nudi mnoge konkurentske prednosti za poduzeća. Evo zašto bi poduzetnici trebali razmotriti pokretanje tvrtke ili temeljeći ured u Velikoj Školi.

London je financijsko središte.
London ostaje jedan od vodećih financijskih centara u svijetu, crtanje poduzetnika iz cijelog svijeta. Grad je gospodarski središte Velike II i značajan trgovački i poslovni centar od srednjeg vijeka. To je dom nekim od najvećih financijskih institucija, uključujući Bank of England, London Stock Exchange, Barclays i HSBC — potonje dvije su najveće banke na svijetu.

London je veliki broj financijskih usluga i ugled kao integralni financijski centar čine ga top mjesto za one koji žele pokrenuti posao ili otvoriti ured ovdje.

Lokalni talent je jak.
Iako Velika Britanija često privlači međunarodni talent, važno je napomenuti da se London, posebno, može pohvaliti nevjerojatno talentiranom radnom snagom. London je dom za više softverskih programera od bilo kojeg drugog europskog grada, s 250.000 softverskih programera diljem glavnog grada — daleko ispred Pariza sa 160.000 i Berlinom sa 85.000.

Mnoge globalne tehnološke tvrtke iskorištavaju londonski snažan bazen talenata i dinamični ekosustav pokretanja. Na primjer, Apple je najavio da se seli u masivno novo europsko sjedište u Londonu 2021., dok Facebook planira udvostručiti veličinu svojeg londonskog ureda.

Financiranje virtualnih izvca je u porastu.
Unatoč odluci Britanije o napuštanju EU, poduzeća u Velikoj Britaniji i dalje povećavaju golemu količinu sredstava. Britanske tehnološke tvrtke dobile su više od 5 milijardi £ u vc financiranja, što je više od Francuske (£ 1,55 milijardi), Njemačka (£ 2,15 milijardi) i Švedska (£ 644 milijuna) zajedno. London’s tech tvrtke sama su zgrabio više od £ 4 milijarde ulaganja, daleko ispred svojih glavnih suparnika Pariz (£ 1,14 milijardi), Berlin (£ 814 milijuna) i Stockholm (£ 542 milijuna). Financijska tehnologija i umjetna inteligencija dva su najtoplija područja u kojima virtualne valute stavljaju svoj novac – zajedno čine više od polovice tih 4 milijarde funti.

Nema manjka vc financiranja za poduzetnike koji žele pokrenuti tvrtku ili otvoriti ured u Velikoj Školi.

To je glavni grad AI u Europi.
Velika IM je ostvarila značajan napredak u razvoju umjetne mase jer u ovom sektoru raste potpora ulaganjima i vladi. U 2017, zemlja je bila četvrta u AI globalno. Međutim, Ujedinjeno J. je od tada brzo napredovala na treću poziciju i na putu je da nastavi penjati po redovima.

U 2017, London ulaganja u AI iznosila više od 250 milijuna dolara, što je više od Berlina (22,42 milijuna dolara) i Pariz (126,16 milijuna dolara) zajedno. U 2018, AI financiranja dosegla 400 milijuna dolara.

Vlada Ujedinjene Kraljevine također je preuzela proaktivnu ulogu u financiranju akademskih istraživanja ai. To podržava sveučilišta koja imaju velike programe umjetne inteligencije, kao što su Cambridge i Oxford.

London je jedna od najatraktivnijih destinacija na svijetu za AI stručnjake, kao što su podatkovni znanstvenici ili inženjeri strojnog učenja. Štoviše, glavni grad Ujedinjene Države ima brojne dobavljače ai u globalnim industrijama, kao što su financije, osiguranje, zdravstvo, prodaja i marketing. Te industrije predstavljaju golemu priliku za budući rast londonskog ekosustava AI.

Nema jezične barijere za govornike engleskog jezika.
Engleski je univerzalni jezik u Velikoj Školi, što je značajna prednost za američke tvrtke. Zajednički jezik, plus uspješna tehnološka scena, čini London savršenim mjestom za američke tehnološke tvrtke koje se žele proširiti u Europu. Iako postoji nekoliko manjih razlika u vokabularu, postoji malo ili nimalo jezične barijere za američke tvrtke dolaze preko poslovati u Velikoj J. Za globalna poduzeća neutralna vremenska zona omogućuje tvrtkama komunikaciju i suradnju s klijentima ili kolegama na istočnoj obali SAD-a, kao i u Aziji.

Ujedinjeno, još uvijek vodi.
Nije sigurno kako će Brexit utjecati na Ujedinjeno J. Međutim, poduzetnici ne bi trebali dopustiti da ih to odvratiti od pokretanja poslovanja ili temeljeći ured ovdje. Od živahnog financijskog središta do značajnih financiranja vc-a, zemlja nudi brojne prednosti za one koji žele poslovati u Velikoj IJ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close