Estradne top vesti

Što učiniti kada se probudite na PR krize

Pr kriza je vjerojatno da će udariti kada najmanje očekujete. Pogođen si ružnom tužbom. Opasnost za zdravlje ispaljuje vaš lanac opskrbe. Vaš financijski direktor je rekao nešto uvredljivo na ploči i postalo je virusno. Obično ćete biti oduševljeni da se probudite i vidite svoju tvrtku u vijestima, ali ako je vijest loša, to je PR kriza.

Kažu da nema loših novina. Ali nakon treniranja stotine klijenata kroz njihove najmračnije dane PR-a, mogu potvrditi da su u krivu. “Otkaži kulturu” je stvarna. Kupci su spremni bojkotirati na malo ili bez provokacija, a tvrtke se održavaju sve više etičkih standarda kao internet obavještava potrošače. Loš tisak je loš način za početak bilo koje jutro, ali ponekad se to dogodi. Što radiš u kriznoj pr situaciji? Kao prvo, ne paniиari. Nakon nekoliko dubokih udisaja, razmotrite ove korake.

Pažljivo razmislite, ali brzo o vašem javnom odgovoru
Prvo, trebali biste se skupiti sa svojim PR agent i vaš odvjetnik. Dobiti perspektivu iz oba, i osigurati da što god se dogodi sljedeće, njihove dvije perspektive djeluju zajedno, ruku u rukavicama. Odlučite o stavu koje trebate poduzeti i posljedice za svaku od tih odluka. Tko su publika s kojom trebate komunicirati i kojim redoslijedom? Vaš odbor, investitori, zaposlenici i kupci će sve morati biti informirani i stvari će ići obilno bolje ako čuju vijesti i odgovor od vas prije nego što su pročitali o tome što je rekao ili učinio u tisku. Ako se njima javno trguje, možda postoje zahtjevi za zakonsko otkrivanje podataka, stoga budite sigurni da slijedite te zahtjeve na “T.”

Ispričavaš se ili udvostručuješ? Odgađate li autoritativni glas? Jeste li izradu sustavne nadogradnje? Jeste li čvrsti u svom položaju, ili slušate druge? Jasnoća je kritična prije nego što itko iz vaše tvrtke izađe u javnost s odgovorom. Brzo djelujte da biste odredili poziciju koja rješava problem, ostaje autentična za vašu robnu marku i poduzima korake prema rješenju koje vam odgovara. A ako to već niste učinili, budite sigurni da je izričito jasno svojim zaposlenicima koji su ovlašteni razgovarati s novinarima i što bi trebali učiniti ako prime poziv novinara ili pitanje. Mnoge krize postaju znatno lošije kada netko u tvrtki, čak i s dobrim namjerama, govori prije nego što ste donijeli plan.

Kada stignete na poziciju, zaradite svoj primjerak. Nemojte se na kameru i “wing it”, ali pokušajte ne zvučati kao robot, bilo. Možda je najbolje da vaš početni odgovor bude u pisanom obliku. Gdje i kako post to će biti važno kao dobro. Da li pripada vašoj web stranici? Društvene mreže? Priopćenje za javnost? Jedan intervju za emitiranje? Pažljivo razmislite i iskoristite reflektor kao priliku da dobro isporučite poruku robne marke i iznesite svoju empatiju za situaciju zajedno sa svojim vještinama rješavanja problema u najboljem izdanju. Učinite svoj odgovor brzo, transparentan, iskren, i on-brand. Prihvatite odgovornost za elemente koji su vi da prihvatite, a posebno dok sve činjenice nisu okupljene i analizirane, držite se rezolucije pri ruci i izbjegavajte stavljanje krivnje.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close