Estradne top vesti

Slijedite ovih 8 koraka da biste ostali usredotočeni i ostvarili svoje ciljeve

Postizanje cilja može biti težak posao. No, čak i ako je projekt nešto što ste strastveni o i želite završiti, ometanja kao što su društvenih medija, sumnje i druge zadatke može učiniti gotovo nemoguće koncentrirati na njega. Ne uzrujavaj se. Ovdje smo da pomognemo.

Pogledajte ovih osam koraka koji će vam pomoći da odredite prioritete i očistite svoj um.

1. Zaustavite višezadaćnost
Umjesto da pokušavate učiniti milijun stvari odjednom, uzeti korak natrag i uhvatiti u koštac jedan zadatak u isto vrijeme. I dok je vaš sklonost svibanj biti za početak svoj dan sa zauzet rad – kao što je provjera e-pošte – a zatim premjestiti na teže stvari, te bi trebao pokušati dobiti tvoj mozak kreće izazovs većim, kreativnim nastojanjem prva stvar.

2. Blokirajte svoje dane
Dobar način da se smatrate odgovornim kada je riječ o utišavanju buke oko vas jest da posebno blokirate vrijeme u svoje vrijeme — možda je 30 minuta ili sat vremena — provesti na određenom projektu. Ubojite kalendar ili postavite mjerač vremena da biste bili sigurni da postižete cilj pri ruci.

3. Get your blood pumping
Ne možete se usredotočiti ako ste zapeli unutra i bulji u ekran cijeli dan. Isključite računalo i telefon i idite u šetnju 20 minuta. Svježi zrak i pokret će ti razbistriti glavu. Također provjerite da pijete dovoljno vode i uzimajući dovoljno odmora.

3. Get your blood pumping
Ne možete se usredotočiti ako ste zapeli unutra i bulji u ekran cijeli dan. Isključite računalo i telefon i idite u šetnju 20 minuta. Svježi zrak i pokret će ti razbistriti glavu. Također provjerite da pijete dovoljno vode i uzimajući dovoljno odmora.

Pročitajte više: ‘Ponovno podizanje sustava’ Tvoj mozak i osvježiti tvoj Fokusirati in 15 Minuta ili Manje

4. Pomozite svojoj tehnologiji da vam pomogne
Platforma kao što je RescueTime, softver koji radi dok radite i pokazuje vam kako provodite svoj dan, može vam pomoći da shvatite zašto nešto traje dulje nego što bi trebao. Opcije kao što su Hladna Turska, Sloboda i Samokontrola blokiraju internet u potpunosti kako bi vas izvan vašeg Twitter feed kada bi trebao biti sastanak rokova.

5. Meditirajte
Dobiti preporuku za jogu ili meditaciju klase, ili čak bi ga ured izlet tako da svatko dobiti neko vrijeme da utišati svoje umove. Ili tražiti online za mnoštvo aplikacija i platformi čija je dionica i trgovina pomnost, kao što je Meditacija Made Simple, Calm i Headspace. Za nešto više od monetarnih ulaganja, možete pogledati u nosivu tehnologiju poput Thync, uređaj koji proizvodi električne impulse kako bi vaš mozak smanjiti stres.

6. Promijenite ono što se događa u slušalicama
Iako pozadinska buka može pomoći blokirati glasan ured ili konstrukciju izvan prozora, morate biti oprezni da ono što slušate ne ometa vas više. Glazba s tekstovima može sap vaš fokus od zadatka ispred vas, pa razmislite o težak klasične ili elektroničke glazbe umjesto. Ili upotrijebite popis za reprodukciju koji vam je poznat, tako da niste u iskušenju da obratite svu svoju pozornost na novi zvuk.

7. Pojednostavite komunikaciju
Ako ustanovite da je sve vaše fokus dobiva obučeni na dobivanje vaše pristiglu poštu do nule, razmislite o tome kako možete izaći iz pod nemilosrdan potop e-pošte. Zapitajte sebe i svoje kolege da razmislite o tome hoće li ovaj razgovor biti najučinkovitiji putem e-pošte, na telefon ili osobno. Uzimanje pet minuta da se hoda preko tuđeg radnog prostora će vam uštedjeti vrijeme i energiju uloženu u redundantni lanac e-pošte i pojasniti kako želite brže napasti problem.

8. Pronađite okruženje s pravom vrstom buke.
Da biste bili najučinkovitiji, morate postići osjetljivu ravnotežu između previše buke i potpune tišine. Prema David Burkus, izvanredni profesor vodstva i inovacija na Sveučilištu Oral Roberts, “neka razina uredske šala u pozadini zapravo može imati koristi od naše sposobnosti da radimo kreativne zadatke, pod uvjetom da ne uvučemo u razgovor,” Burkus je napisao u Harvard Business Review. “Umjesto potpune tišine, idealno radno okruženje za kreativni rad ima malo pozadinske buke. Zato se možete usredotočiti jako dobro u bučnom kafiću, ali jedva se moći koncentrirati u bučnom uredu.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close