Estradne top vesti

Razlika između jasnoće i fokusa, i zašto vam je potrebno i postati uspješan poduzetnik

Poduzetništvo po definiciji riskira. Proces pokretanja poslovanja, građevinske infrastrukture, marketinga i servisiranja kupcima zahtijeva kombinaciju vremena, novca i stručnosti. Što više imate vremena, novca ili stručnosti, manje vam je potrebno od druge dvije. Ipak, vaš poslovni pothvat neće uspjeti bez jasnoće i fokusa. S jasnoćom i fokusom, možete premjestiti planine. Bez jasnoće i fokusa, samo vrtiš kotače.

Što su točno jasnoća i fokus?
Jasnoća je znati točno ono što želite postići. Za mene, jasnoća je bila određena dolarska figura. Sa 16 godina, znao sam da želim izvući majku iz duga i smanjiti njen teret rada dva posla. Znajući koliko novca moja majka duguje mi je dao apsolutnu jasnoću o tome što mi je potrebno postići.

Fokus je znati koje akcije poduzeti svaki dan doći tamo.

Kada uđete u auto, imate početno mjesto i odredište. Karta ili GPS vas vodi od mjesta gdje želite biti. Jasnoća je tamo gdje želiš biti. Fokus je događaj što trebate učiniti da biste dobili automobil na svoje odredište. Svaki izbor koji napravite za volanom ili će vas približiti vašem odredištu ili dalje.

Da biste dodatno analizirali analogiju, GPS ili karta je vaš mentor ili vodič koji će skratiti krivulju učenja, tako da se ne vozite u krug. A gorivo je tvoja zašto. Zaљto je energija iza svake akcije koju poduzmeљ. Zašto sam htio izvući majku iz duga. To je ono što me je motiviralo svaki dan sam pokušavao rasti moj posao, i zagovarao me kroz neizbježne zastoje.

Kako vas jasnoća i fokus mogu dovesti do cilja?
Predlažem da počnete s godišnjim ciljem; Ovo je tvoja jasnoća. Razbiti taj godišnji cilj u ono što vam je potrebno kako bi se postigla svaki mjesec do njega. Zatim, razbiti svaki mjesečni cilj u ono što vam je potrebno ostvariti svaki tjedan, i dalje, što trebate ostvariti svaki dan.

Recimo da želite zaraditi 120.000 dolara ove godine, na primjer. Razbijanje da se u mjesečnim ciljevima, morate donijeti u $ 10,000 mjesečno do 120.000 dolara godišnje. Svaki mjesec sadrži oko četiri tjedna, Što znači da morate donijeti $ 2,500 tjedno. I, ako radiš pet dana u tjednu, to vrijedi do 500 dolara dnevno. Morate zaraditi $ 500 svaki radni dan kako bi $ 120,000 ove godine.

Znajući da trebate donijeti u $ 500 danas je jasnoća. Fokus se odnosi na radnje koje morate poduzeti kako biste postigli taj cilj. Onda, uradi istu stvar sutra, i svaki dan, da pogodiš svoj godišnji cilj od 120.000 dolara.

Ali, kako da to uradim?
Opet, ” kako” je gdje tvoj fokusirati potreba biti. Postoje u osnovi dva načina za izgradnju poslovanja. Prvi je izgraditi posao oko svoje strasti, snage i stručnosti. Trebat će vam web-mjesto, proizvod ili usluga, korisnička podrška i morat ćete pronaći svoje klijente. Iako postoje mnoge prednosti za izgradnju poslovanja duž svoje strasti i interesa, to je nedvojbeno sporiji način za generiranje prihoda.

Počeo sam svoj posao na drugi način, kao affiliate marketer, što znači da sam napravio proviziju od promicanja tuđih proizvoda. Da biste bili uspješni kao affiliate marketer, pronaći proizvod za promicanje koji prodaje dobro, nudi dobre provizije i rješava problem za publiku možete ciljati. Ako možete dosegnuti savršenu publiku proizvoda, možete prodati proizvod.

Nakon toga, to je igra brojeva. Morate se usredotočiti na analitiku. Ako napravite 10 YouTube videozapisa koji na proizvod uvode 50 osoba, a pet ih kupuje te proizvode, onda znate da su vam potrebna dva YouTube videozapisa da biste potaknuli jednu prodaju. Ako trebate napraviti 25 prodaja kako biste napravili $500, onda morate napraviti 50 YouTube videozapisa. Ili, možete ulagati u Facebook oglase i ugađanje ih dok ste u osnovi zarađivati $ 2 za svaki $ 1 ulagati. Bez obzira na vaš način vožnje prometa, držite se toga dok ne postane isplativo.

Usredotočite se na analitiku kako biste postigli svoj dnevni cilj i usredotočili se na svoj dnevni cilj kako biste postigli svoj godišnji cilj.

Zašto svi to ne rade?
Čini se tako jednostavno, ali većina ljudi nedostaje jasnoća i fokus im je potrebno pretvoriti svoje poslovanje u uspjeh. Oni ne znaju što žele, i oni nisu spremni držati s planom dovoljno dugo da to postigne. Prečesto, kada nešto ne radi prvi put, odustajemo i jurimo za drugim sjajnim objektom. Umjesto da odustaneš, posveti se svom planu. Bilo da se radi o YouTubeu, Facebooku, Instagramu ili drugim platformama, obvezati se da ćete se usredotočiti na tu platformu na tri do šest mjeseci. Obvezati se da će uspjeti prije nego što pokušate nešto drugo.

Kada imate jasnoću znajući što želite i fokus učiniti ono što trebate učiniti svaki dan da biste dobili ono što želite, uspjeh je dužan slijediti.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close