Estradne top vesti

5 Ways to Deal With Online Bullying

Društveni mediji su revolucionirali svijet. Dao je glas bezglasnim, platformi nedovoljno zastupljenoj i zajednici izoliranima. Ali postoji druga strana ovog čarobnog svijeta, a glavna značajka toga je sramota tijela. All-inclusive i pristupačna priroda društvenih medija je njegov najveći izvlačenje, ali u nekim slučajevima, to je i njegov najviše gaping mana. Internet dopustiti korisnik tko obično sakrij ispod plašt od anonimnost prilike to progoniti, maltretirati, ismijavati i zlostavljati narod okrugao predmet sa tijelo- shaming komentirajte na njihov svaki pošta i ažurirati.

Kao netko tko živi u središtu pozornosti, ja sam imao iz prve ruke iskustvo sa samo kako nametljiv i uznemirujuće online nasilničkog ponašanja može biti. U očima nekih, uvijek ćete biti predebeli ili pretanki, ili previsoki ili prekratki. Ili će kritizirati boju kože, odjeću koju nosite, frizuru, šminku, način na koji govorite i mišljenja koja držite. Ukratko, sve što vas potkopava i da vas sami pitanje, što zauzvrat može dovesti do teških posljedica, kao što su depresija i poremećaja prehrane.

Prije nekoliko godina, nakon objavljivanja mog prvog romana, doživio sam kako zastrašujuće može biti kada se obožavatelj pretvori u progonitelja iz stvarnog života koji ne samo da piše o vama, već vas opsesivno prati na javna događanja. Bilo je to užasno iskušenje, ali sam naučio iz nje, i to me je ojačalo.

Za mene, prava moć društvenih medija je o dijeljenju pozitivne vibracije i pomaganju drugima. U skladu s tim duhom, rado ću podijeliti neke korake koje možete poduzeti kako biste se nosili s adutiranjem tijela i poslati trolove natrag u njihove špilje.

Upoznajte svog neprijatelja

Body-shaming nije uvijek tako napadan kao netko vas zove “fat” ili “ugly.” To može biti nevjerojatno suptilno, i to bi moglo biti od tzv prijatelja, ali jamčim da će i dalje dobiti pod kožu u milijun i jedan drugi način. Na primjer, netko bi mogao reći nešto po uzoru na: “Nikada nećete dobiti dečka izgleda kao da je”, ili, “Treba li jesti to?” Takvi komentari svibanj ne biti namijenjen da boli, ali vjerujte mi, oni imaju jednu svrhu i samo jednu svrhu: da se osjećate loše o sebi. Imam nultu toleranciju na tijelo sramote i ja sam od škole misli da ako netko ne može reći nešto lijepo, oni ne bi trebali reći ništa na sve. Curating vaše društvene medije može biti izvrsno mjesto za početak. Izrežite ljude, čak i ako su bliski prijatelji, koji izravno ili neizravno podržavaju otrovnu kulturu sramote tijela.

Ne hrani trolove

Nitko ne voli da ga se ignorira, a često je najbolji način da se nosi sa šamatorima da se pretvaraju da ne postoje. Drugim riječima, ne hranite trolove. Nasilnici samo nasilnici prikupiti odgovor. To potvrđuje njihovu duboko ukorijenjennegativnost i dokazuje da su vas uznemirili u nekom obliku ili obliku. Ako se odlučite da ih tretirati kao nešto tako nevažno da oni ni ne zaslužuju odgovor, šanse su da će uskoro premjestiti na njihov sljedeći cilj.

Imati borbeni plan

Ako ignoriranje tijelo-shamers ne radi, to je vrijeme da poduzme akciju. U takvim scenarijima, nemojte izgubiti živce i djelovati impulzivno. To je ono što oni žele. Uzmi cool, izračunati i izmjereni pristup. Vježbajte točno ono što želite reći i zašto to želite reći. Nikada se ne borite vatrom ili se ne pognuna na njihov u. To svibanj biti primamljivo da se lash out kada je netko bio zao prema vama, ali ćete se osjećati puno bolje o sebi u dugoj vožnji, ako se na visokoj cesti i hodati ga. Zapamtite, vaše mišljenje o sebi ne bi trebalo ovisiti o stavovima drugih.

Budite proaktivni i pozitivni

Tijelo shaming radi samo ako oni rade shaming mislim da imate negativne hang-ups ili su nesigurni o svom tijelu. Dokaži da ne znaš. Ako netko kritizira svoju težinu, onda zašto ne objaviti još jednu sliku o sebi s naslovom, “Sretan u mojoj koži” ili, ‘Živim po mojim pravilima”? To je tvoje tijelo, zato ga posjeduješ! Ne dopustite da trolovi diktiraju uvjete vaše sreće.

Povezano: Kako bullied 16-year-old poduzetnik pronašao svoj put

Nauči voljeti sebe

Konačno, i što je najvažnije, naučiti voljeti svaki aspekt sebe, nedostatke i sve, ako ste se nositi s ružnim lice tijelo-shaming uspješno. Svatko od nas je lijep, i nitko nema pravo reći nam drugačije. Kad te neko tijelo sramoti, govori puno više o njima nego o tebi. Oni su ti sa pravim prekidima i nesigurnostima, i oni samo pokušavaju kompenzirati tako što ćete se osjećati isto. Ne puštajte ih!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close